Mag ik u voorstellen aan Cootje!

29/10/20 – Met Cootje gaat het super, Cootje is benoemd tot de Bedrijfshond van zowel Kamer Dierenorthopedie als Stichting Nala en voor hem zijn intussen 2 orthesen en 1 prothese gemaakt waar Co goed mee uit de voeten kan! Foto’s volgen nog!

Cootje is een klein reutje van ongeveer 5 jaar oud en twee turven hoog. Hij is gevonden op een beruchte hondendumpplek in Curaçao.
Daar heeft hij niet zelf naartoe kunnen wandelen want het ligt ver verwijderd van de bewoonde wereld én Co heeft maar drie pootjes.

Nou zijn er meer honden met drie poten en die redden zich prima, kunnen hele einden wandelen, maar de situatie van Co is anders; zijn drie overgebleven poten zijn er juist extreem slecht aan toe.
Het RPC (Rescue Paws Curaçao Dog Center) heeft geen idee wat er met hem gebeurd zou kunnen zijn, de verwondingen lijken ook al oud. Wij raken niet vaak van ons á propos, daarvoor zien we teveel ellende, maar van deze röntgenfoto’s waren we wel even stil.

Op Curacao kan er eigenlijk niets voor Co worden gedaan, de faciliteiten ontbreken er helaas, in Nederland zijn er wellicht wel mogelijkheden, dat willen we graag (laten) onderzoeken.
Puur afgaand op de foto’s zou inslapen zeker een reële optie zijn want wat moet die hond een pijn hebben, afgaand op de foto’s kan het haast niet anders of dit hondje zal zich nauwelijks kunnen voortbewegen, want er is zoveel mis…

Hoe anders is de realiteit; Co gaat dwars tegen alle verwachtingen in, hij is altijd blij, hij loopt,  is in voor een geintje en is, kortom, een wandelend, óf waggelend,  wonder!
Neemt niet weg dat hij pijn heeft, erg veel pijn, maar zijn koppie geeft het gewoon niet op, afhaken is geen optie.

Stichting Nala en Rescue Paws Curaçao Dog Center willen heel graag uitzoeken of brace-therapie  hem zou kunnen helpen, maar dit is zo’n complexe casus dat we die we alleen in een heel intensieve samenwerking met een medisch specialistich behandelteam (Dierenarts, Orthopedisch Dierenarts, en Bewegingstechnoloog) aan willen gaan, het Redt Cootje’s Overgebleven Pootjes Team. Stichting Nala heeft Veterinair Consultant & Dierenarts Piet Hellemans bereidt gevonden om zich hierbij aan te sluiten, en daar zijn we hem ontzettend dankbaar voor!

Via een crowdfunding willen we het complete behandeltraject gaan bekostigen, want voor het Rescue Paws Curaçao Dog Center is dit een enorme uitgave die ze gewoon niet kunnen bekostigen. 
Cootje verblijft momenteel bij het Cats en Pets Hotel op Curaçao

Om via Stichting Nala een succesvolle crowdfunding voor Cootje te kunnen realiseren, hebben we alle media  aandacht nodig die we kunnen krijgen.
Het is voor Cootje zijn enige kans!
Zoveel mogelijk mensen moeten zijn verhaal leren kennen, en zich bij hem betrokken gaan voelen.

Op 6 maart komt Cootje naar Nederland en het zou fijn zijn als we zo snel mogelijk zouden kunnen starten, hij loopt nu al zolang met deze ont-zet-tend pijnlijke pootjes.

Voor ons staat Cootje voor al die buitenlandse hondjes die we zien; mishandeld, aan hun lot overgelaten, met littekens die niet eens altijd zichtbaar zijn.
Maar nog veel belangrijker, Co staat voor positiviteit, voor nóóit opgeven, voor “ Hoezo kan ik dit niet?” “Natuurlijk wel, als ik maar een kans krijg!”

Cootje

Wij hopen dat u een donatie wilt doen ten behoeve van het

“Redt Cootje’s Overgebleven Pootjes” team.

Aangezien we (nog) niet 100% weten wat de kosten zullen gaan worden hebben wij het streefbedrag op basis van het voorlopige kostenplaatje op  € 3.500,00 gezet, iedere euro is meer dan welkom!

 

26/03/20 – Maatname voor Prothese links voor en Brace links achter

29/10/20 – Met Cootje gaat het super, Cootje is benoemd tot de Bedrijfshond van zowel Kamer Dierenorthopedie als Stichting Nala en voor hem zijn intussen 2 orthesen en 1 prothese gemaakt waar Co goed mee uit de voeten kan! Foto’s volgen nog!

Wilt u ook een campagne starten voor uw huisdier ?

Wilt u ook uw huisdier bij ons aanmelden?
Wij nodigen u graag eerst uit voor de intake bij Kamer Dierenorthopedie om te bezien of en wat wij voor het dier kunnen betekenen.

Klik dan boven in de site op Start Campagne!

Word
donateur

Stichting Nala is afhankelijk van donaties. U kunt ons steunen door donateur te worden. Uw bijdrage stelt ons ook in staat om lange termijn projecten te plannen of hulp te bieden bij acute situaties.

Inschrijven

Geef een gift

Er zijn veel kwetsbare dieren die onze zorg nodig hebben. Door ongelukkige omstandigheden is het lastig om deze zorg te krijgen. Stichting Nala helpt, maar kan dat niet zonder uw steun. Help mee en doneer eenmalig aan Stichting Nala!

Steun dierenmobiliteit

start een inzameling

Heeft je dier dringend hulp nodig maar lukt het je niet om het geld bij elkaar te krijgen voor zijn brace of prothese? Geen zorgen, wij helpen jullie stap voor stap een succesvolle crowdfundingscampagne op te zetten.

Start campagne