Het succesverhaal van Dobermann Gaia!

Gaia was een lieve Dobermann die graag met ons op stap ging, vooral naar het bos.

Op één van deze wandelingen maakte ze een onverwachte draai waardoor ze lelijk uitgleed op een boomwortel en haar achterpoot blesseerde. Onderzoek wees uit dat haar achillespees beschadigd was. Met de nodige behandeling en rust (wat niet makkelijk is voor een Dobermann) kwam ze er weer bovenop maar sinds die tijd ontzag ze haar poot. Haar andere poot werd sterker maar door haar aangepaste manier van lopen was ze minder stabiel en blesseerde ze helaas ook haar ander achillespees.

Aangedaan gingen we naar de dierenarts waar Kevin van Caressa ons doorverwees naar Kamer Orthopedie.
Na een duidelijke uitleg van Paul besloten we om Gaia voor beide achterpoten Braces te laten aanmeten.
Rustig liet Gaia de gipsafdrukken maken. Na 2 weken gingen we terug om te passen.

Het was even wennen maar parmantig liep ze in de rondte. Op 18 november 2016 waren de Braces klaar.
Gaia inmiddels al helemaal vertrouwd bij Kamer kreeg de Braces aan en gaf Paul een likje alsof ze hem wilde bedanken.

Vanaf dat moment konden we weer onbezorgd naar het bos! Ze kon er alles mee. Rennen, spelen, in de modder baggeren en zelfs zwemmen was geen enkel probleem.
De Braces zorgde ervoor dat haar poten weer in de natuurlijke stand kwamen zodat ze weer in balans kwam wat ook beter was voor haar voorpoten.
Gaia was niet zielig, hoewel men dat vaak bij een eerst ontmoeting dacht. Maar je hoefde alleen maar even beter te kijken om te zien hoe blij Gaia in de rondte liep.
Thuis in de tuin en kleine stukjes lopen had ze de Braces niet aan. Uiteindelijk besloten na zo’n 2 jaar het voorzichtig aan zonder Braces te proberen. Ze was toen ook al een dagje ouder en rustiger.
Het laatste jaar hebben we ze niet meer nodig gehad.

Deze video wordt niet getoond omdat er (nog) niet akkoord is gegaan met het plaatsen van cookies.
Wijzig keuze

Hartelijke groeten, Karla Stroet.

Wilt u ook een campagne starten voor uw huisdier ?

Wilt u ook uw huisdier bij ons aanmelden?
Wij nodigen u graag eerst uit voor de intake bij Kamer Dierenorthopedie om te bezien of en wat wij voor het dier kunnen betekenen.

Klik dan boven in de site op Start Campagne!

Word
donateur

Stichting Nala is afhankelijk van donaties. U kunt ons steunen door donateur te worden. Uw bijdrage stelt ons ook in staat om lange termijn projecten te plannen of hulp te bieden bij acute situaties.

Inschrijven

Geef een gift

Er zijn veel kwetsbare dieren die onze zorg nodig hebben. Door ongelukkige omstandigheden is het lastig om deze zorg te krijgen. Stichting Nala helpt, maar kan dat niet zonder uw steun. Help mee en doneer eenmalig aan Stichting Nala!

Steun dierenmobiliteit

start een inzameling

Heeft je dier dringend hulp nodig maar lukt het je niet om het geld bij elkaar te krijgen voor zijn brace of prothese? Geen zorgen, wij helpen jullie stap voor stap een succesvolle crowdfundingscampagne op te zetten.

Start campagne