Update 24/04/2021 Update!

Hoe cool is dat, het is weer gelukt dankzij jullie!!!

Vicky krijgt haar brace 🥰
En niet alleen dat….er is een leuke lead bij gekomen voor eventueel adoptie. Zij hebben stiekem ook dat laatste beetje aangevuld 😉😊
Ik zeg tot woensdag Kamer Dierenorthopedie

**********************************************************************************************************************

Mag ik u voorstellen aan Vicky!

Verder op 3 pootjes is zo slecht nog niet als je zó hebt moeten afzien als Vicky; amper een jaar oud is ze nog maar, een puppy in een slungelig puberlijf.

Moederziel alleen werd ze in Curaçao gevonden door Dyveke van Feedfriendsfoundation, dezelfde Dyveke die  eerder onze Co het leven heeft gered!

Ze lag op straat en ze was ontzettend verzwakt, één blik op de voorpoot van Vicky en het was duidelijk dat dit nooit meer uit zichzelf zou genezen; meerdere oude breuken gaven haar ongelooflijk veel pijn. Iedereen heeft geprobeerd om het pootje te redden, maar omdat ze steeds zieker werd was de dierenarts genoodzaakt om te amputeren.

Vrijwel direct knapte ze op, ze ging heerlijk spelen en knuffelde met iedereen die ze tegen kwam!

Maar als 3 potige hond heb je in Curaçao niet heel veel ( lees; eigenlijk geen) kans op een baasje die de rest van je leven voor je zorgt. En terug de straat op om het zelf uit te zoeken met drie poten was natuurlijk ook geen optie, wat te doen?!

Dyveke van Feedfriendsfoundation en Linda van Stichting Dierenopvang Hengelo hoefden er maar kort over na te denken; Vicky moest naar Nederland!

Een gastgezin was snel gevonden, daar mag ze even lekker bijkomen van de reis en van alles dat ze heeft meegemaakt, en als ze dan een beetje is gesetteld dan mag ze met Linda naar de praktijk van Kamer Dierenorthopedie want nog een voorpoot kwijtraken is riskant, het is cruciaal dat het overgebleven pootje heel erg gezond blijft, niet breekt bij het rennen en springen wat nou net de grootste hobby’s van deze dame zijn, het pootje mag niet overbelast raken want het is geen optie om het pootje te opereren aangezien ze geen steun kan nemen op de andere kant.

Daarbij dragen de voorpoten altijd veel meer gewicht dan de achterpoten…

Kortom, er moet een beschermende brace worden gemaakt waar ze de rest van haar leven mee zal moeten doen, omdat ze niet zonder kan.

Wij staan te trappelen om te kunnen beginnen, Vicky staat te trappelen om in het vliegtuig te stappen op weg naar haar nieuwe, iets minder tropische maar wel minder gevaarlijke leven….

En dan, uiteindelijk, is er vast wel iemand die enorm dol is op een hondje met drie pootjes en een prachtig brace-je, want een gastgezin is leuk, maar als hond wil je gewoon graag je eigen plek hebben, voor altijd!

Op wie mogen we rekenen, iedere euro is er 1 en door samen te werken gaan we het redden, gaan we Vicky redden😊

          

Wij hopen dat u een donatie wilt doen ten behoeve van Vicky!

Wilt u ook een campagne starten voor uw huisdier ?

Wilt u ook uw huisdier bij ons aanmelden?
Wij nodigen u graag eerst uit voor de intake bij Kamer Dierenorthopedie om te bezien of en wat wij voor het dier kunnen betekenen.

Klik dan boven in de site op Start Campagne!

Word
donateur

Stichting Nala is afhankelijk van donaties. U kunt ons steunen door donateur te worden. Uw bijdrage stelt ons ook in staat om lange termijn projecten te plannen of hulp te bieden bij acute situaties.

Inschrijven

Geef een gift

Er zijn veel kwetsbare dieren die onze zorg nodig hebben. Door ongelukkige omstandigheden is het lastig om deze zorg te krijgen. Stichting Nala helpt, maar kan dat niet zonder uw steun. Help mee en doneer eenmalig aan Stichting Nala!

Steun dierenmobiliteit

start een inzameling

Heeft je dier dringend hulp nodig maar lukt het je niet om het geld bij elkaar te krijgen voor zijn brace of prothese? Geen zorgen, wij helpen jullie stap voor stap een succesvolle crowdfundingscampagne op te zetten.

Start campagne